Tein pikkulinnuillekin hieman linnunruokaherkkuja, kun näin Ripaus tunnelmaa -blogissa (KLIK) linkin ohjeeseen (KLIK). Metsästin söpöjä minikakkuvuokia, kunnes ne sattumalta osuivat eteeni Hong Kong-tavaratalossa (á 4,50€). Vielä ajattelin etsiskellä niitä kirppiksiltä lisää ;)
Linnunruokakakkujen tekeminen ei ollut vaikeaa:
1. kookosrasvan sulattaminen kattilassa
2. Linnunsiementen + rypsiöljyn lisääminen joukkoon
3. seoksen kaataminen muotteihin
4. kakkujen jähmettäminen kylmässä
5. narujen laittaminen kakkuihin ja vieminen linnuille
Isoon kakkuun olisi voinut laittaa vielä lisää siemenia, sillä kakun keskelle jäi tuollainen tyhjä rasvakerros. No, tietääpä ensi kerralla laittaa lisää vielä :)
Nämä ovat hauska tuliainen tai lahja varsinkin sellaisille, joilla on jo kaikkea, sillä nämä eivät jää nurkkiin pyörimään pitkiksi ajoiksi :)
♥
Meillä olisi purkillinen vanhaksi mennyttä kookosrasvaa... tämä onkin oikein tervetullut vinkki. Lähteekö nämä jäähtyneenä helposti irti vuoasta?
VastaaPoistaLähtee vuosta (ainakin noista teflonisista) lähti hyvin kun annoin olla tunnin verran lasitetulla parvekkeella ja sen jälkeen kastoin vuoan pohjan lämpimään veteen. Hyvin lähti irti :)
PoistaTodella kauniita! :) Tällaisia veisi mieluusti tuliaisiksi talvella.
VastaaPoista